Палета Фресх-Стар зубних пасти

Произвођач: Hemofarm

Исхрана богата угљеним хидратима, пре свега рафинисаном сахарозом (бели шеæер) и другим шеæерима (фруктоза и лактоза-у мањој мери), као и неадекватна хигијена зуба доводе до појаве каријеса као најраспрострањенијег обољења зуба. Узроèници каријеса су микроорганизми који се налазе у зубним наслагама – плаку - који шеæерне компоненте претварају у киселине које растварају калцијумове соли у структури зуба и доводе до деминерализације.

Палета Фресх-Стар зубних пасти квалитетно одстрањује зубне наслаге и спреèава настанак каријеса.

Абразивно средство мора бити таквих карактеристика да одстрањује наслаге, али не оштеæује зубну глеð. Најбољи представник оваквих супстанци је специјално дизајнирани силицијум диоксид у пастама Фресх-Стар:

Силицијум диоксид:

- отклања наслаге са површине зуба, èиме èисти и полира зубе

- инертан је према осталим компонентама које улазе у састав пасти за зубе

- не иритира слузокожу уста

- не оштеæује зубну глеð

Фресх Стар цлассиц је зубна паста намењена свим људима који воде раèуна о беспрекорном здрављу својих зуба. Осим силицијум диоксида, садржи и Д-пантенол (витамин Б5) који повољно делује на запалења и убрзава процес обнављања слузокоже уста и гингива.

Фресх стар јуниор је специјални гел за негу деèјих зуба. Паста не садржи конзерванс, а концентрација флуора не прелази дозвољене границе. Флуор штити зубну глеð и остварује антикаријесни ефекат. Његов антибактеријски ефекат смањује настајање киселина у усној шупљини.

Болна реакција на вруæе, хладно, кисело, слатко или додир знак је преосетљивости зуба. Тај проблем настаје због повлаèења десни и излагања унутрашњег дела зуба спољним утицајима. Фресх Стар сенситиве поред силицијум диоксида, садржи калијум нитрат који смањује осетљивост десни, те је првенствено намењен особама које пате од преосетљивости зуба. Фресх Стар сенситиве садржи мешавину етарских уља која делују на зубе, заједно са силицијум диоксидом и калијум натратом бактерицидно - фунгицидно и антиинфламаторно.

Фресх Стар цлеан враæа сјај и природну белину Вашим зубима!

Обојеност зуба настаје као последица свакодневног конзумирања кафе, èајева и никотина. Фресх Стар цлеан садржи силицијум-диоксид èија је врста и концентрација тако подешена да најефикасније скида зубне наслаге док, са друге стране, флуор спреèава даље формирање истих. Оваква комбинација силицијум диоксида и флуора обезбеðује да се ова паста користи самостално, без коришæења осталих пасти за зубе, а белина и сјај Ваших зуба биæе јединствени и непоновљиви.

Мишљења купаца

Просечна оцена: 4.75

jelena [18.05.2004 13:06:40]: Оцена 5
super je
ilija [18.05.2004 12:58:37]: Оцена 5
Odlična zubna pasta. Pored odličnog mirisa, ostavlja i utisak čistoće u ustima.
MIka [18.05.2004 10:31:17]: Оцена 4
vrlo dobar
Pera Lazić [18.05.2004 10:24:07]: Оцена 5
Odličan kaladont!