Sapun sa kamilicom i nanom

Proizvođač: Prirodni sapuni Dr Jevtić

Idealan sapun za negu masne i mešovite kože lica i tela, naročito problematične mladalačke kože, sklone aknama. Sapun mogu koristiti svi ostali koji vole miris nane i kamilice na svojoj koži.
Domaći, biljni sapun je ručno rađen na bazi maslinovog ulja sa dodatkom cveta kamilice i lista mente (nane) i eteričnih ulja mente, eukaliptusa i limuna. Ne sadrži veštačke boje, aditive, konzervanse, arome, sredstvo za povećanje pene. Nema parabena, alkohola i satojaka životinjskog porekla. Preovlađuje mirisna nota mente, kamilice i eukaliptusa uz prisustvo mirisa saponifikovanog maslinovog ulja.
Eukaloptusovo ulje je antispetik, ima antibakterijsko i antivirusno delovanje, a pomaže i protiv gljivica. Zbog toga pomaže pri uklanjanju akni bakterijskog porekla.
Eterično ulje mente (nane) je ugodnog, osvežavajućeg mirisa. Ubrzava razmenu materija, preporučuje se kod mučnine na putu. Olakšava prehladu, virozu, upalu disajnih organa, olakšava disanje, ublažava reumatizam i bolove u mišićima i zglobovima. Eterično ulje mente neguje masnu kožu. Ulje mente se koristi između ostalog i protiv svraba, ekcema...
Eterično ulje limuna pomaže pri psihičkom zamoru osvežava i bistri koncentraciju, deluje antiseptički na disajne organe i kožu. U slabom razredjenju eterično ulje limuna je vrlo korisno za masnu kožu i kosu.
Cvet kamilice i list nane u ovom sapunu deluju i kao sredstvo za piling s obzirom da su sitno samleveni tako da njihove čestice i fizičkim delovanjem pomažu u uklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože.
Sapun se radi u različitim oblicima: cvet, rozeta, klasični talasasti, suncokret ili srce.

Mišljenja kupaca