Sapun sa nevenom i lavandom

Proizvođač: Prirodni sapuni Dr Jevtić

Sapun je namenjen osobama sa osetljivom kožom, sklonu ekcemima.
Sadrži saponifikovano maslinovo ulje kao osnovu, cvet nevena, etarsko ulje lavande, livadski med i hladno ceđeno ricinusovo i bademovo ulje.
Miriše na lavandu i neven, odličan za svakodnevnu upotrebu.
Neven ima brojna lekovita svojstva pa ga u narodu nazivaju i lekom za stotinu bolesti. Neven izuzetno blagotvorno deluje na kožu. Koristi se protiv opekotina, rana i promrzlina. Zbog prisustva provitamina A od pomoći je kod psorijaze. U narodnoj medicini, od ove biljke, prave se brojni melemi protiv impetiga, suvih i vlažnih ekcema i perutavih lišajeva. Stimuliše stvaranje novih ćelija, otklanja gnojne iscedke pa se koristi protiv gnojenja korena nokta. Neven se pokazao kao izuzetno efikasno sredstvo protiv gljivica naročito kandide. Koristi se za zaceljivanje rana. Upotrebljava se i za ožiljke, upale vena, hemoroide i kožne bolesti.
Eterično ulje lavande deluje smirujuće, opuštajući psihičku i emocionalnu napetost. Odličan je antiseptik, izvanredno deluje kod problema kože: apscesa, akni, ćelavosti, malih rana, opekotina, konjuktivitisa, dermatitisa, ekcema.
Bademovo ulje bogato je proteinima i vitaminom E koji je prirodni antioksidans; štiti ćelije kože od oštećenja i sprečava stvaranje bora. Dobro se apsorbuje kroz kožu i čest je sastojak krema za lice. Koristi se za masažu i kao bazno ulje za mešanje sa eteričnim uljima u aromaterapiji. Bademovo ulje u obliku maske za lice pomaže kod upaljene, oštećene i naborane kože.
Ricinusovo ulje čuva i daje vlažnost koži pa se zbog tih svojstava najviše koristi za izradu kozmetičkih preparata kao što su sapuni. Koristi se za negu suve i oštećene kose tako da se nanosi pre šamponiranja.
Livadski med se posebno preporučuje osobama koje su sklone polenovim alergijama. Ovaj med se dobija od raznih cvetova livadskog i grmovitog bilja. On snagom raznovrsnih sastojaka povoljno utiče na decu u razvoju, starije osobe, kao i sve one kojima je potreban odmor i dodatna energija. Specifična struktura biljnih vrsta, posebno onih planinskih, čine med prepoznatljivim. Blagotvorno deluje kod stomačno-crevnih, plućnih i bubrežnih oboljenja, a naročito bolesti srca i krvnih sudova. Deluje i na zarastanje rana, dermatitis, rinitis, sinusitis.
Sapun se radi u različitim oblicima: cvet, rozeta, klasični talasasti, suncokret ili srce.

Mišljenja kupaca