Paleta Fresh-Star zubnih pasti

Proizvođač: Hemofarm

Ishrana bogata ugljenim hidratima, pre svega rafinisanom saharozom (beli šeæer) i drugim šeæerima (fruktoza i laktoza-u manjoj meri), kao i neadekvatna higijena zuba dovode do pojave karijesa kao najrasprostranjenijeg oboljenja zuba. Uzroènici karijesa su mikroorganizmi koji se nalaze u zubnim naslagama – plaku - koji šeæerne komponente pretvaraju u kiseline koje rastvaraju kalcijumove soli u strukturi zuba i dovode do demineralizacije.

Paleta Fresh-Star zubnih pasti kvalitetno odstranjuje zubne naslage i spreèava nastanak karijesa.

Abrazivno sredstvo mora biti takvih karakteristika da odstranjuje naslage, ali ne ošteæuje zubnu gleð. Najbolji predstavnik ovakvih supstanci je specijalno dizajnirani silicijum dioksid u pastama Fresh-Star:

Silicijum dioksid:

- otklanja naslage sa površine zuba, èime èisti i polira zube

- inertan je prema ostalim komponentama koje ulaze u sastav pasti za zube

- ne iritira sluzokožu usta

- ne ošteæuje zubnu gleð

Fresh Star classic je zubna pasta namenjena svim ljudima koji vode raèuna o besprekornom zdravlju svojih zuba. Osim silicijum dioksida, sadrži i D-pantenol (vitamin B5) koji povoljno deluje na zapalenja i ubrzava proces obnavljanja sluzokože usta i gingiva.

Fresh star junior je specijalni gel za negu deèjih zuba. Pasta ne sadrži konzervans, a koncentracija fluora ne prelazi dozvoljene granice. Fluor štiti zubnu gleð i ostvaruje antikarijesni efekat. Njegov antibakterijski efekat smanjuje nastajanje kiselina u usnoj šupljini.

Bolna reakcija na vruæe, hladno, kiselo, slatko ili dodir znak je preosetljivosti zuba. Taj problem nastaje zbog povlaèenja desni i izlaganja unutrašnjeg dela zuba spoljnim uticajima. Fresh Star sensitive pored silicijum dioksida, sadrži kalijum nitrat koji smanjuje osetljivost desni, te je prvenstveno namenjen osobama koje pate od preosetljivosti zuba. Fresh Star sensitive sadrži mešavinu etarskih ulja koja deluju na zube, zajedno sa silicijum dioksidom i kalijum natratom baktericidno - fungicidno i antiinflamatorno.

Fresh Star clean vraæa sjaj i prirodnu belinu Vašim zubima!

Obojenost zuba nastaje kao posledica svakodnevnog konzumiranja kafe, èajeva i nikotina. Fresh Star clean sadrži silicijum-dioksid èija je vrsta i koncentracija tako podešena da najefikasnije skida zubne naslage dok, sa druge strane, fluor spreèava dalje formiranje istih. Ovakva kombinacija silicijum dioksida i fluora obezbeðuje da se ova pasta koristi samostalno, bez korišæenja ostalih pasti za zube, a belina i sjaj Vaših zuba biæe jedinstveni i neponovljivi.

Mišljenja kupaca

Prosečna ocena: 4.75

jelena [18.05.2004 13:06:40]: Ocena 5
super je
ilija [18.05.2004 12:58:37]: Ocena 5
Odlična zubna pasta. Pored odličnog mirisa, ostavlja i utisak čistoće u ustima.
MIka [18.05.2004 10:31:17]: Ocena 4
vrlo dobar
Pera Lazić [18.05.2004 10:24:07]: Ocena 5
Odličan kaladont!